Amsterdam
Sloterdijk
positionering
 
 

Een voormalig (nogal grijs) kantoren- en bedrijvengebied wordt getransformeerd naar buzzing woon-werkstad: stoer, stedelijk en vernieuwend. De oude werkmentaliteit van het gebied blijft, maar krijgt en nieuw, eigentijds gezicht - pionieren mag!! - en er worden duizenden nieuwe woningen gebouwd, samen met nieuwe voorzieningen. Een groene ketting van plantsoenen, parken en tuinen (Bits of Bret) maken Sloterdijk leefbaar en helen de Brettenzone aan van Westerpark via Sloterdijk naar Spaarnwoude.

 

Wonen kun je er straks in het hoogstedelijke centrum bij het station, in het de relaxte groene zone langs de Harlemmertrekvarat of in de meer stoer-stadse woon-werkbuurt grenzend aan de Spaarndammerbuurt. Werken en ondernemen kun je onder meer in de grote kantoorkolossen (die allemaal tiptop zijn of worden gemoderniseerd) en in de Rhôneparkbuurt met ruimte voor onder meer vernieuwende maakindustrie en uitgaansgelegenheden.

 

Sommige delen van het gebied bevinden zich nog in de planfase, andere zijn al volop in ontwikkeling. Een groot deel van de Sloterdijkse plannen wordt gemaakt in co-creatie of andere vormen van participatie met nieuwe en bestaande gebouweigenaren. Bestuurlijk zijn het verschillende deelgebieden, maar onder leiding van 'tIdee! werd gekozen voor één verhaal, één naam en één gezamenlijk gebiedskaart (met voor iedereen herkenbare buurten/plandelen). Dat staat nu op papier - en daar zijn we trots op. De ontwikkelaars hebben de Sloterdijk-waarden en uitgangspunten inmiddels ook omarmd en borduren erop voort met gezamenlijke marketing en branding.